Kallt, badhuset och starkt stöd för uppgörelse

Är uppe i Boden över helgen och kan konstatera att det är riktigt kallt. Både igår och idag har temperaturen legat kring -20 grader, men klär man sig ordentligt så är det förstås inget problem. Snart dags för en promenad.

Det har förekommit uppgifter i media om vad driftskostnaderna för det nya badhuset i Umeå skulle kosta, allt från ca 20 till 40 miljoner kronor. Vi har ännu inte fått någon redovisning på politisk nivå så det är svårt att ge några kommentarer annat än att man undrar om de räknat på samma sak. Några 40 mkr kan det inte bli tal om. Men att det skulle bli dyrare än dagens driftskostnader är ju självklart – vi har ju lagt in en beställning på en rejäl 50-meters bassäng och då blir det automatiskt dyrare och det har alla partier varit väl medvetna om.

Noterar avslutningsvis att överenskommelsen om mer kärnkraft vinner uppskattning hos svenska folket. ‘Sju av tio medborgare anser att regeringens energiuppgörelse är bra eller mycket bra, visar en snabbmätning som Novus Opinion genomförde på torsdagen på beställning av Nätverket för framtidens energi.’

Ha en fortsatt trevlig helg!