Studentkåren och okynnesöverklagningar

Igår var jag på universitetet och träffade ordföranden i Umeå Studentkår, Robert Östberg, liksom dess vice ordförande Nils Larsson. Ett givande samtal och jag tackade samtidigt ja till att delta i en paneldebatt under våren med anledning av studentkårens 50-års jubileum. Liksom att skriva i en jubileumsskrift. Studenterna är viktiga för Umeå och det är kul att vi har en bra relation mellan kommunen, universitet och studenterna.

Jag har tidigare skrivit om problemet med de överklagningar vars enda syfte är att försena och lägga käppar i hjulet för Umeås tillväxt. Idag kan vi läsa om Naturskyddsföreningen och Jordens vänner som överklagar Norra Länken, fastän de i samma andetag säger att de egentligen överklagar hela ringleden. Nu går frågan till regeringen men det borde väl ändå alla fatta vad regeringen anser i frågan. Det är ju regeringen som satsar extra pengar för att snabba på byggandet av just Umeås ringled! Denna överklagan är ett tydligt exempel på just dessa okynnesöverklagningar som är så tråkiga.

Avslutningsvis ser jag att Anders Sjölund har börjat blogga och hälsar honom välkommen till bloggosfären.