Schlingmann uppmärksammar Västerbottensmoderaterna

God fortsättning på det nya året!

Ska strax ut en sväng i skogen så jag skriver som hastigast.

Jag kan nöjt konstatera att moderaterna i Västerbotten igår uppmärksammades av partisekreterare Per Schlingmann i hans nyårsbrev. Som länsordförande är jag stolt över allt det engagemang som våra aktiva medlemmar har uppvisat under det gångna året. Det är jättekul att detta arbete nu väckt uppmärksamhet och att partisekreteraren t.o.m. lyfter fram det som ett av två goda exempel på hur moderaterna borde arbeta. Förr i tiden var det mycket tjafs och bråk i partiet i länet, men de senaste åren har vi fått rätt fokus: politiskt arbete och idéutveckling, samt rekrytering av nya medlemmar och kandidater inför kommande val.

Moderaterna i Västerbotten hade som ett av flera mål med kampanjen att innan utgången av 2010 ha värvat 261 nya medlemmar. Vi kan konstatera att det målet uppnåddes redan efter sju månader (!). Nu ska vi fortsätta på den inslagna vägen!

Saxat ur Schlingmanns nyhetsbrev igår:
‘När vi nu summerar året som har gått vill jag också nämna andra aktiviteter. 2008 har varit ett viktigt år för moderaterna och det finns många goda exempel på det goda arbete som sker i partiet. Låt mig ta två exempel: Cristina Husmark Pehrssons arbete och möten med förtidspensionärer – eller personer som erhåller sjuk- och aktivitetsersättning som det egentligen heter – och västerbottenmoderaternas framgångsrika medlemsvärvning.’

(…)

Lyckad medlemsvärvningtävling

Ett annat exempel på aktiviteter i partiet är den medlemsvärvartävling som genomförts av moderaterna i Västerbotten. Värvartävlingen, som var en del i satsningen "Vision blå 2008 – Nu målar vi Västerbotten blått", blev en stor framgång. Totalt ledde tävlingen till att 201 nya medlemmar registrerades.Eftersom medlemsvärvningstävlingen var så lyckad har moderaterna i Umeå startat upp ytterligare en medlemsvärvartävling som pågår fram till nyår. Det ska bli intressant att se hur många fler medlemmar de lyckas värva denna gång!Medlemsvärvartävlingen i Västerbotten är ett gott exempel på hur vi inom partiet kan se till att fler människor blir nyfikna och delaktiga i vårt parti. Vi måste bli fler som hjälper till att vinna väljarnas förtroende inför valet 2010.