Göteborgsbesök, beachvolley och hotellbyggen

Träff med ledningen för Volvo
Nu på morgonen åker jag, Lennart Holmlund (s) och näringslivschef Roland Carlsson till Göteborg för att under onsdagen träffa ledningen för Volvo Lastvagnar. Volvo är ju som företag extremt viktig för vår stad och vi ska nu på plats informera oss om läget och de planer som finns för fabriken och de anställda som drabbats av varsel. Mer om träffen senare.

Ja till beachvolleyn!
Umeå City Beach, som sedan förra sommaren ingår i Swedish Beach Tour, kommer tillbaka till Umeå även sommaren 2009. Det är ett oerhört uppskattat arrangemang och bidrar till att skapa ett levande centrum under sommaren. Extra glädjande var att beslutet var enhälligt, så politiskt sett så står alla partier bakom evenemanget.

Ja till planer på nytt hotell också
Hilding Holmqvist planer på att bygga nytt hotell, i hörnet av kvarteret Thor mot Storgatan och Vasagatan, fick igår tummen upp av alla partier i näringslivs- och planeringsutskottet. Även Clarion Collection Hotell Umans planer på att bygga till några våningar på höjden fick klartecken i ett samrådsyttrande från vår sida. Om sedan allt går som på räls så borde spaden kunna sättas i jorden innan sommaren. Men det förutsätter ju att inget överklagas….. Umeå är historiskt sett en mycket lågt byggd stad men nu verkar tiden mogen att släppa detta arv. Det finns ingen naturlag som säger att tre våningar är den bästa hushöjden för alla evig tid.

Dags att låta Umeå växa på höjden!