Vad tycker Holmlund om den RÖDGRÖNA alliansen?

Umeås ledande kommunalråd Lennart Holmlund (s) kommenterade igår på sin blogg den nya rödgröna allians som har skapats mellan socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet på riksplanet. Men så mycket klokare blev man inte av att läsa dom raderna. Det enda som kom fram är att han mest av allt är besviken på att svenskarna fortfarande har förtroende för vår Alliansregering (!).

Är det bra att (s) går ihop med miljöpartiet och vänstern, Lennart Holmlund? Vad är det i miljöpartiets politik som är positivt för Sverige? Är det att bensinpriserna ska upp till 30 kr/litern? Är det det faktum att man hatar tillväxt? Och vad är bra med vänsterpartiets politik? Är det att dom gillar kommunister (och att många av dem är det)? Eller är det att (v) vill höja skatten för alla som tjänar 17.000 kr eller mer?

Kort sagt – är det en bra politik för Sverige att söka förtroende tillsammans med partier som är motståndare till tillväxt, som är negativa till EU-samarbetet och som vill höja skatterna så extremt mycket?