Inlämning av pepparkakshus (!) idag

På Strömpilen har man SM i pepparkakshusbygge och inlämning av bidrag sker idag mellan 14-17.00. Även om jag aldrig tidigare i mitt liv byggt ett pepparkakshus så har jag i egenskapen av kommunalråd lovat att komma in med ett bidrag. Det är ju för en god sak. Vinnare koras den 20 dec kl. 14.00. Därefter hålls auktion på de nominerade husen där intäkterna går till Unicef och deras arbete för världens barn. Hur känner man då igen Anders Ågrens bidrag bland alla vackra och avancerade pepparkakshus? Ett stort blått moderat-M på taket! Snyggt, med andra ord 🙂

Iövrigt kan jag konstatera att reaktionerna på regeringens åtgärdspaket blev de väntade. ‘För lite’ ropas det från olika håll. För lite? Med gårdagens paket uppgår ofinansierade skattesänkningar och utgiftsökningar till cirka 40 miljarder för 2009. Är det tillräckligt eller ej? Sverige har nu den mest EXPANSIVA finanspolitiken i hela Europa, med stimulanser motsvarande 1,3 procent av BNP. Och det finns trots detta beredskap att göra mer om krisen håller i sig eller förvärras.

Det är bra att vi har en regering som styr skutan med fast hand i en stormig tid.