Företagsbesök, pepparkakshus och rödgrön allians

Företagsbesök
Idag samlas kommunfullmäktige för en temadag om näringsliv och tillväxt. Arrangemanget är en del i det åtgärdsprogram för bättre näringslivsklimat som näringslivs- och planeringsutskottet tidigare antagit. Utöver föredrag och diskussioner står företagsbesök på programmet och det verkar onekligen kunna bli en intressant och givande dag.

Pepparkakshus
Har fått frågor om hur det gick med pepparkakshusbygget igår. Jodå, tävlingsbidraget lämnades in på Strömpilen strax innan tidsfristen gick ut. Men det blev lite dramatik just innan – i ett obevakat ögonblick hemma i lägenheten stormade Winston fram mot pepparkakshuset (han är väldigt förtjust i papparkakor skall tilläggas), men som tur var så stod det mitt på middagsbordet så han nådde inte det. Annars hade det inte varit mycket kvar till pepparkakshus kvar att lämna in 🙂

Rödgrön allians
Ja, nu har vi fått beskedet. Miljöpartiet, vänsterpartiet och sossarna går till val som en gemensam allians. Det är ett välkommet och tydligt besked till väljarna. Alternativet till vår Alliansregering är alltså en koalition bestående av Sahlin/Ohly/Wetterstrand/Eriksson. Vilken politik de går till val på är fortfarande höljt i dunkel eftersom de är oense om det mesta. Men det ska bli intressant om de vill vara kvar i EU eller går ur, om de bara vill höja skatterna eller chockhöja skatterna etc etc. Svensl politik har plötsligt dragits längre åt vänster. Därmed blir skillnaderna mellan alternativen tydligare.