Fotbollsgalan, vandaliseringsvåg och dagens frågor

Fotbollsgalan
Gårdagens Fotbollsgala på tv blev en härlig framgång för Umeås UIK. Diamantbollen till Frida Östberg, Årets tränare Andrée Jeglertz, Årets forward Marta, Årets skyttedrottning Marta, Årets målvakt Ulla-Karin Rönnlund. UIK fortsätter att vara Umeås stora reklampelare i nationella sammanhang. Grattis till utmärkelserna!

Vandaliseringsvåg
Mer förbannad blir jag däremot att behöva läsa om den vandaliseringvåg som nu går över kommunen. Denna gång är det omfattande och systematisk skadegörelse på belysningen utmed en gång- och cykelväg mellan Liljansvägen och Strombergs väg. Nog finns det dom som vet vilka vandalerna är. Gör er plikt och tipsa polisen så att de åker fast! Det är så tråkigt att se belysningen vandaliseras, när den finns till inte minst för att göra gång- och cykelvägarna mer trygga och säkra. Tipsa polisen!

Dagens frågor på sammanträdena
Idag har vi både arbetsutskott och näringslivs- och planeringsutskott. Bl.a. ska den moderata motionen om kameraövervakning behandlas, liksom Alliansmotionen om ytterligare satsningar på yrkesutbildningar. På eftermiddagen får vi information om såväl hur arbetet fortskrider beträffande Ön, som hur det går med planerna på nytt badhus på Nanna/Mimer.