Batong-Ågren?

Fullmäktigesammanträdet i full gång.

Det blev sent igår då flyget från Arlanda var försenat, men läsandet av alla handlingar kunde man ju inte hoppa över – så mycket sömn blev det inte det gångna dygnet. Får se om jag hinner vara med hela dagen på fullmäktige, då vi är några som ska till ett seminarium här i Umeå där näringsminister Maud Olofsson (c) deltar.

Nu är det högt tempo. Många ärenden och interpellationer ska hanteras, varav jag hittills har hunnit med av de mina. Den handlade om att vi moderater (och övriga i Alliansen) vill införa den ogiltiga frånvaron i betygsdokumentet. Som vanligt när det gäller skolfrågor blev debatten polariserad och tämligen hätsk.

Jag har fått ett nytt smeknamn idag. Vänsterpartisten Lasse Jacobsson utnämnde mig till ‘Batong-Ågren’ för min linje i frågan. Men det är varken fråga om batong, piska eller hot. Att kämpa för att eleverna går på lektionerna är inte att hota – det är att vuxenvärlden tar ansvar och bryr sig!