Umebloggar, socialbidrag, Baylan m.m.

DS
I veckans nummer av Dagens Samhälle uppmärksammas Umeås politikerbloggar på vk.se. Tydligen är vi några av de flitigaste kommunpolitikerna i landet när det gäller att blogga. Och det är som jag säger i intervjun – i början var man skeptisk till nyttan, idag är bloggandet ett självklart medel i det vardagliga politiska arbetet.

Socialbidrag
Kostnaderna för socialbidrag har fortsatt att minska i Umeå under perioden januari-augusti, tvärtemot vad man kan tro när man hör sossarna i den här kommunen. Men fler människor i arbete innebär att färre behöver vara beroende av bidrag, vilket är ganska självklart.

Baylan
Riksdagsledamot Ibrahim Baylan (s) är upprörd i dagens tidning apropå regeringens infrastruktursatsningar. Hans uttalande understryker bara återigen att en socialdemokratisk regering aldrig hade gett några pengar till Umeås vägpaket. Så det är ett tydligt besked från Baylan: med (s) vid makten får umeborna vänta ytterligare 20 år på att lösa Umeås vägdragningar.

EU-parlamentet
Många umepolitiker siktar tydligen på att hamna i EU-parlamentet efter valet nästa år. Tidigare har Sven-Olov Edvinsson (c) och Britt-Marie Lövgren (fp) meddelat sin kandidatur, idag kan vi läsa att även fullmäktiges ordförande Marie-louice Rönnmark (s) vill till Bryssel år 2009.