Vilse i pannkakan

Lennart Holmlund (s) har lite småroliga synpunkter i sin senaste blogg. Under rubrikerna blå dunster försöker han ge kängor åt höger, men missar som vanligt målet.

Han påstår att utanförskapet INTE har minskat under Alliansens tid. Fel, fel, fel. 175.000 svenskar har lämnat utanförskapet under senaste två åren. Det är ett FAKTUM. Fler har jobb, färre är beroende av bidrag. Fler är friska, färre är sjukskrivna. T.o.m. sossarna på riksplanet har ju nyligen erkänt att deras politik var passiv och lämnade människor i sticket. Därför omprövar de nu sin politik och ska börja ställa mer krav. Sossarna på riksplanet förmår tänka nytt, Holmlund är kvar i det gamla där det allra viktigaste är höga bidragsnivåer för dem som inte arbetar.

Riktade statsbidrag. Jag tog upp det nere på SKL (Sveriges kommuner och landsting) så sent som för två veckor sedan – jag tror faktiskt att det är ett snabbare och bättre sätt att föra fram sin åsikt direkt till egna partivänner än att skriva en debattartikel/blogg till dem. Men nu blir väl Holmlund nöjd för idag har jag faktiskt nämnt min negativa syn på riktade statsbidrag i två bloggar. Dock kvarstår frågan – vill Holmlund säga nej till alla pengar vi kan få genom riktade statsbidrag??? I så fall är han mycket oansvarig.

Försvaret. Holmlund har ju tidigare kritiserat regeringen för dess försvarspolitik. Nu är han dessutom kritisk till att man eventuellt kommer ge mer pengar till försvaret (vilket jag tycker är bra). Frågan blir då – vill Holmlund skära i försvaret ytterligare???