Ta bort öronvaxet

Lennart Holmlund (s) skrev på sin blogg tidigare idag att vi Alliansföreträdare lokalt inte längre verkar kritisera riktade statsbidrag från regeringen till kommuner och landsting.

Här ett citat: ‘Högerpartierna var tidigare mycket kritiskt mot alla riktade statsbidrag som dåvarande regeringen införde som t.ex. Wernerssonpengarna. I dagsläget går det inte ens att säga hur många specialinriktade statsbidrag som ska sökas. Nu senast kom ett förslag om riktade pengar till dem som klarar av vårdköerna. (…) Här i Umeå var man mycket emot riktade stadsbidrag men jag har inte hört att man kritiserat regeringen för alla dessa nya som kommer – istället motionerar man om att söka.’

Suck. Jag får återigen konstatera att Holmlund har en synnerligen selektiv hörsel. Jag är lika mycket negativ till riktade statsbidrag nu som under den socialdemokratiska regeringsperioden. Det framför jag både på riksplanet i de forum jag finns, liksom här lokalt när vi diskuterar det.

Det borde Holmlund känna till. Däremot vore det ju för att tala klarspråk ett rent jäkla tjänstefel av oss politiker i Umeå och Västerbotten om vi inte försökte få hit till länet så mycket som möjligt av tillgängliga ekonomiska medel till såväl skola som sjukvård, vilket i bland kommer i riktade satsningar. Även om vi hellre ville ha dem i den generella ‘statsbidragspåsen’.

Holmlund får ta bort öronvaxet så att vi kan föra en vettig diskussion.

Ta bort öronvaxet

Lennart Holmlund (s) skrev på sin blogg tidigare idag att vi Alliansföreträdare lokalt inte längre verkar kritisera riktade statsbidrag från regeringen till kommuner och landsting.

Här ett citat: ‘Högerpartierna var tidigare mycket kritiskt mot alla riktade statsbidrag som dåvarande regeringen införde som t.ex. Wernerssonpengarna. I dagsläget går det inte ens att säga hur många specialinriktade statsbidrag som ska sökas. Nu senast kom ett förslag om riktade pengar till dem som klarar av vårdköerna. (…) Här i Umeå var man mycket emot riktade stadsbidrag men jag har inte hört att man kritiserat regeringen för alla dessa nya som kommer – istället motionerar man om att söka.’

Suck. Jag får återigen konstatera att Holmlund har en synnerligen selektiv hörsel. Jag är lika mycket negativ till riktade statsbidrag nu som under den socialdemokratiska regeringsperioden. Det framför jag både på riksplanet i de forum jag finns, liksom här lokalt när vi diskuterar det.

Det borde Holmlund känna till. Däremot vore det ju för att tala klarspråk ett rent jäkla tjänstefel av oss politiker i Umeå och Västerbotten om vi inte försökte få hit till länet så mycket som möjligt av tillgängliga ekonomiska medel till såväl skola som sjukvård, vilket i bland kommer i riktade satsningar. Även om vi hellre ville ha dem i den generella ‘statsbidragspåsen’.

Holmlund får ta bort öronvaxet så att vi kan föra en vettig diskussion.