VF:s ledarsida

Att Västerbottens Folkblads ledarsida länge varit en extremt partitrogen socialdemokratisk megafon är ingen nyhet för oss som faktiskt läser sidan. Men idag fick man onekligen anledning att dra på smilbanden ett snäpp ytterligare.

En av Umeås ledande s-politiker, Lena Sandlin, blir nämligen ny ledarskribent på tidningen. Så därmed kan vi alla vara lugna över att tidningen kommer att fortsätta trumma ut sitt partibudskap utan nyanser. Inget fel på Lena Sandlin iövrigt skall tilläggas, hon är en kompetent politiker, men när man kopplar ihop parti och lokaltidning på detta vis blir det ju märkligt. Den lokala makten och den lokala tidningen går hand i hand.

Samtidigt är det på sätt och vis hedervärt att VF gör på detta sätt. Eftersom man är öppen med att det är det socialdemokratiska partiets budskap som ledarsidan fortsättningsvis ska sprida, så behöver ju ingen läsare ens fundera över det.

Man kan lika gärna surfa in på socialdemokraternas hemsida och läsa samma information där.