Tillbaka från Visby

Har nyligen landat i Umeå efter ett antal dagar i Visby. Tänkte återkomma lite mer till den gångna veckans upplevelser i en senare blogg, men jag kan konstatera att det varit givande och intressanta dagar. Vädret har varit sisådär – ömsom sol, ömsom regn.

Statsminister Reinfeldt höll igår ett av sina bättre tal (som jag hört i alla fall) och det var kul att det var så oerhört stor publik dessutom. Bra betoning av arbetslinjen och att linjen ligger fast när det gäller att sänka skatten för låg- och medelinkomsttagare genom det tredje steget i jobbskattavdraget. Jubel bröt ut när han kommenterade opinionssiffrorna som massmedia nu älskar att frossa i.

Visst kan opinionssiffrorna gå ner, sa Reinfeldt. Men han konstaterade att det var annat som också går ner nu under Alliansregeringen : statsskulden går ner, skattetrycket går ner, de offentliga utgifterna går ner, ohälsotalen går ner och antalet människor i utanförskap går ner.

I Sverige pekar alla siffror åt rätt håll. Och det är mer än två år kvar till valet 2010.

Nu ska jag gå igenom alla tidningar (VK & VF) som jag inte hunnit läsa eftersom jag varit bortrest. Sen blir det en sväng ut i skogen med Winston. Och sen lär jag få anledning att kommentera även andras bloggar här på VK. Ser att Holmlund (s) fortsätter med sina bisarra och korkade resonemang om att det är regeringens fel att det är inflation. Pinsamma och felaktiga uttalanden blir inte bättre för att de upprepas gång på gång. Skärp dig Lennart!

På återhörande!