Almedalsveckan i Visby

Almedalsveckan har dragit igång i Visby med sedvanlig mediabevakning. Själv åker jag till Gotland imorgon och förhoppningsvis har regnet då bytts ut mot solsken. Det blir faktiskt första gången jag besöker Almedalsveckan, trots att jag numera varit aktiv över 20 år i politiken.

Ser att Jan Björklund (fp) fått kritik för att han i gårdagens tal använde sig av många upprepningar från tidigare tal som han hållit nyligen. Personligen tycker jag att det är orättvis kritik – repetition brukar ju sägas vara kunskapens moder, och visst måste Björklund kunna upprepa saker han tidigare sagt.

Mer konfunderad blir jag av nyvalde partiledaren (eller, tja det delade partiledarskapet) Sören Wibe, Junilistan, som i dagens VK konstaterar ‘Men jag har inte ändrat mig en millimeter, politiskt är jag socialdemokrat.’ Hallå? Hur seriöst är det på en skala? Om han nu är sosse – varför är han PARTILEDARE för ett ANNAT PARTI?? Som konkurrerar med just socialdemokraterna. Pinsamt är förnamnet.

Ska bli intressant att följa de kommande dagarna i Visby. Moderaterna har flera aktiviteter under veckan och på programmet står bl.a. miljöseminarium på tisdagen och ekonomisk-politiskt seminarium på fredagen. Fredagen avslutas med tal av statsminister Fredrik Reinfeldt.