Miljödebatten och en halv hamburgare

Jag har skrivit om det tidigare och jag konstaterar återigen – det är inte lätt att veta vad som är rätt vägval när det gäller miljön. I Sverige är glädjen stor över den allt större andelen miljöbilar som kommer ut på våra vägar, och då framförallt etanolbilar.

Samtidigt möts vi av fler och flerrapporter om baksidan av myntet. Enligt en rapport från Världsbanken som läckt ut så har satsningen och subventionerna av biobränslen (framförallt i USA och EU) resulterat i skenande matpriser världen över. Det ökande framställandet av biobränsle har tvingat upp matpriserna med 75 procent, vilket i sin tur lett till hungerkravaller i ett 30-tal länder. FN:s talesman professor Jean Ziegler har sagt att satsningen på biodrivmedel ‘är ett brott mot mänskligheten’. Hmm. Så alla som nu känner att de gör en stor insats för miljön genom att köpa en s.k. miljöbil får alltså samtidigt finna sig i FN numera placerar in dem i samma fack som krigsförbrytare……’brott mot mänskligheten’.

Förhoppningsvis kan utvecklingen av rena elbilar gå snabbare, så att de blir mer konkurrenskraftiga kontra andra biltyper. Såg att Stockholms Stad i samarbete med Fortum nu placerat ut Sveriges första laddstolpe för elbilar. Under året kommer laddstolpar att placeras ut i garage och på andra p-platser i Stockholms innerstad. Ska bli spännande att följa den satsningen.

Avslutningsvis detta med hamburgaren. NÅN käkade upp halva min hamburgare igår. Hade varit på McDonalds och köpt en hamburgare som jag tog med hem. En Big Mac & Co. Dukade upp och gick som hastigast iväg för att kolla mailen och senaste nytt på vk.se. Kommer tillbaka efter två minuter och ser till min förvåning att halva hamburgaren har försvunnit…..

Och med tanke på att ingen annan människa fanns i lägenheten och dörren var låst så tog det inte många sekunder förrän misstankarna och strålkastarljuset riktades mot……..japp……Winston. Han var dock inte i närheten av bordet när jag kom tillbaka för att äta och såg VÄLDIGT väldigt oskyldig ut. Han brukar inte heller ‘ta’ mat utan tillåtelse men frestelsen blev tydligen för stor denna gång.

W tittade lite snabbt åt mitt håll men vände sedan bort blicken och såg lagomt ointresserad ut. Samtidigt som han slickade sig upprepade gånger om munnen……….