Statsskulden och EM

För första gången sedan 1993 är Sveriges statsskuld mindre än 1000 miljarder. I slutet av maj uppgick statsskulden till cirka 995 miljarder kronor. Prognosen visar på att skulden kommer att fortsätta minska för att i slutet av 2011 ligga på under 600 miljarder. Som procent av bruttonationalprodukten (BNP) har statsskulden sjunkit från ca 77 procent 1995 till 31 procent. Det är den lägsta statsskulden sedan 1978, då skuldkvoten var 30 procent. Att minska vår skuldsättning ökar vår trygghet vid orostider och skyddar mot spekulationer. Vi kan nu se hur vår alliansregering bedriver en oerhört framgångsrik ekonomisk politik där ansvarsfullhet inför framtiden är ett honnörsord.

Även om jag inte alltid brukar följa de svenska fotbollsmatcherna gick det inte att undgå vilket drömstart Sverige fick i EM när de vann mot Grekland med 2-0. Zlatans 1-0 mål var fenomenalt. Det blir med spänning jag ska försöka följa de kommande matcherna.