Bensinskatten, nedskräpning m.m.

Fredrik Reinfeldt markerade igår att det inte skulle komma något nytt förslag från regeringen om höjd bensinskatt. Det var ett välkommet besked. Skatten är redan tillräckligt hög, för att inte säga alltför hög. När frågan var uppe på partistämman förra året så röstade vi ombud från Västerbotten för sänkt bensinskatt. Det måste vara nån måtta på nivåerna. Bättre satsa pengar på teknikutveckling och bilar som släpper ut mindre avgaser, än att brandskatta medborgarna på det sätt som sker idag.

Ser att kommunen tar nya tag mot nedskräpning, med bl.a. diktläsning på Rådhustorget. Allt sätt är väl bra, antar jag. Likaså har man placerat ut ännu fler papperskorgar – 50 stycken – kring Rådhustorget och Rådhusparken. Så nu kan då ingen skylla på att det inte finns någonstans att kasta skräpet. Det handlar om det personliga ansvaret….. och vi får rapport efter rapport från besökare i Umeå att vår stad är osannolikt nedskräpad. Skärpning!!

Nu dags för beredning av nästa veckas sammanträden. Därefter Globaliseringsutskott och senare idag även kommunstyrelse och presskonferens.

Hej så länge!