Barngrupper och flyttcirkusen i EU

Att döma av nyhetsrapporteringen från s-budgeten som presenterades igår tycks socialdemokraterna vaknat till liv när det gäller barngruppernas storlek. Vi har under en lång tid i Alliansen drivit att barngrupperna måste ner till 15. Vi har i de senaste budgeterna även tillskjutit resurser till skolan för att nå dit. Nu verkar det som även Socialdemokraterna verkar ha kommit med i matchen. Nu återstår det bara att nå dit vilket verkar vara lättare sagt än gjort för socialdemokratin i Umeå.

Idag blir det bland annat besök på parlamentet i Strasbourg. Det går att konstatera att det finns mycket som är bra med EU men sen finns det mycket som kan bli bättre. En av dem är den flyttcirkus som sker med Europaparlamentet mellan Bryssel och Strasbourg. Anledningen till allt detta flyttande ska ha varit att Frankrike skulle ha känt sig förfördelade av att Europaparlamentet lades i Belgien och inte i Frankrike. Därav måste de europeiska skattebetalarna betala uppskattningsvis 200 miljoner euro per år för att hålla fransmännen till lags. Mycket av de är svenska skattepengar som används till rena dumheter. Flyttcirkusen i EU måste få slut snarast möjligt.