Fler cyklar, presskonferens & avveckling

Skrev i förrgår om att jag tagit fram cykeln och att det nu går riktigt snabbt att ta sig fram och tillbaka till olika platser. Idag kan vi se att cykelförsäljningen slår rekord. Hittills i år har försäljningen ökat med hela 25 procent. En av förklaringarna verkar vara att människor ställer undan bilen och försöker använda cykeln istället, och i så fall är det en mycket positiv utveckling. Billigare för den enskilde och bra för miljön.

Idag håller jag och Edward Riedl presskonferens om den kampanj som moderaterna i Västerbotten dragit igång. Aldrig tidigare har vi satsat så mycket tid, kraft och resurser på en kampanj mitt i en mandatperiod. Normalt brukar ju partiernas verksamhet gå på sparlåga för att man sedan ska bränna allt sitt krut under valrörelsen. Men det har också öppnat för – välförtjänt! – kritik för att man inte verkar bry sig om väljarna annat än under valåret. Vi tänker nu göra tvärtom. Ni kanske redan har sett någon av annonserna, bussreklamen här i Umeå eller här på vk-bannern. Vi vill helt enkelt bli fler moderater i länet! Så vill du vara med och påverka moderaternas politik i länet eller din kommun och bli en del av vår laguppställning inför valet 2010 – surfa in på www.visionbla.se och bli medlem.

Senare idag deltar jag som ombud på ett extra länsförbundsmöte med Kommunförbundet Västerbotten. Avsikten är att avveckla Kommunförbundet formellt, då derss uppgifter tagits över av det nybildade regionförbundet Västerbotten.