Tåg, Ön, Winston och VÅP

Fler och fler väljer att åka tåg och det är en mycket positiv utveckling, inte minst för miljön. Likaså ökar andelen godstransporter. Nya rekord slås år efter år. Därför är det också viktigt att fortsätta bygga ut järnvägen i Sverige. 2010 ska Botniabanan stå färdig, och ett naturligt nästa steg blir då att bygga ut Norrbotniabanan.

Igår blev det återremiss på Ön. Vi som står bakom förslaget ville ha ett antal ändringar, bl.a. har vi nu slagit fast att det inte blir något nytt bostadsområde nedanför Fågelstigen på Teg. Så det utgår ur förslaget. Fortsättning följer i ärendet på nästa sammanträde. Bra är att den politiska majoriteten för byggande på Ön blir allt större – nu är vi fyra partier som stödjer planerna: moderaterna, folkpartiet, socialdemokraterna och vänstern.

Intresset för min hund Winston är tydligen större än jag trodde. Efter att ha nämnt på bloggen att han varit magsjuk fick jag under gårdagen fler och fler frågor kring hans tillstånd. Och när t.o.m. journalister börjar fråga så inser jag att jag kanske borde ge en liten kort rapport på bloggen: Jo, det verkar gå åt rätt håll. Vi var lite oroliga att hans långvariga magsjuka hade något att göra med att hans cancer hade kommit tillbaka. Men nu verkar det dessbättre bara vara just magsjuka. Även om det var en himla besvärlig sådan. Så med lite ‘dundermedicin’ från veterinären hoppas jag att han snart är i full fart igen.

Gårdagens vårproposition från regeringen var det väntade. Konkreta förslag kommer i höst. Däremot har jag svårt att förstå kritiken från vänsterhåll. Statens ekonomi är urstark. Trots oro i omvärlden står Sverige starkt rustat. Statsskulden fortsätter minska i snabb takt. För 2009 beräknar man att hela 30 miljarder kan satsas på allt från infrastruktur, skola, forskning, pensionärer och skattesänkningar för framförallt låg- och medelinkomsttagare. Detta samtidigt som antalet sysselsatta fortsätter att öka under perioden, och t.o.m. blir fler än vad man tidigare hade räknat med.

Såja, nu iväg till sammanträde med Regionrådet för Umeåregionen. På återhörande!