Att blogga, helgbestyr, läsning

Ser att vi ledande umepolitiker får kritik i Vk av en tidigare aktiv lokalpolitiker för att vi ägnar tid åt att blogga istället för att föra debatten på insändar- och debattsidor i den vanliga papperstidningen. Som jag ser det så står det ena inte i motsats till det andra. Jag skriver i stort sett lika många insändare och debattartiklar som innan jag började blogga, men dessvärre får man ju inte alltid in insändare och debattartiklar. Av de jag skrivit i år har jag fått publicerat ca hälften av dem i papperstidningarna. De övriga har hamnat i facket ‘bortkastad tid’, eftersom ingen av tidningsläsarna fått möjlighet att läsa dem.

Och då är det ju bra att kunna blogga eftersom här avgör jag själv vad som kan läsas – inte någon på tidningsredaktionerna. Däremot är vi ju flera som börjat fundera på hur länge man ska hålla på med bloggandet. Det har ju blivit en extra arbetsuppgift och tiden räcker ju knappt till i vanliga fall för allt som skall göras. Man får ju väga fördelarna mot nackdelarna med att blogga. Och de som läser bloggarna verkar ju inte vara särskilt många. Men ett tag till lär jag fortsätta i alla fall.

Helgen har i övrigt varit befriad från politiska möten. Idag har jag varit ute två timmar i skogen med Winston. Härligt med plusgrader och sol! Samtidigt är det fortfarande vitt på marken därute bortanför I20, så det är riktigt vackert. Väl hemma är det städning, tvättning och annat som ska göras. Har just återkommit efter att ha tvättat bilen på Statoil – även om den snabbt blir skitig igen så var det liksom dags. Insåg igår att jag har tyvärr blivit dålig på att läsa böcker – förr var läsning ett av mina stora intressen, men numera räcker tiden bara till att läsa alla handlingar, utredningar, rapporter etc som har med det politiska att göra. Tråkigt. Ska se vad jag kan göra åt det. Var på Strömpilen för en timme sedan och handlade. Passade då på att köpa två böcker av Stieg Larsson: ‘Flickan som lekte med elden’ och ‘Män som hatar kvinnor’. De var på rea och jag har hört många som tycker att de är läsvärda, så jag får helt enkelt pressa in lite bokläsning i mitt schema.

Allt handlar ju om att prioritera 🙂