Förbundsstämma med (m) i Västerbotten

Så är det återigen dags för länsförbundsstämma med moderaterna i Västerbotten. I år håller vi till på Hotell Aurum i Skellefteå. Vi kan blicka tillbaka på ett framgångsrikt år, där vi till skillnad från många andra partier brutit trenden i länet och ökat antalet medlemmar. Nu ska vi lägga upp strategin för de kommande åren. Siktet är så klart inställt på valet 2010.

Vi (ca 70 ombud från länets olika föreningar) har stämma under två dagar. Vi kommer hinna debattera ett flertal propositioner och motioner. Allt från nya nomineringsregler till motioner om uranbrytning, ny ‘regionalpolitik’ och inrättandet av kommunala poliser. Efter lunch har vi förmånen att lyssna till ett föredrag från EU-parlamentariker Anna Ibrisagic, som också är vår norrländska representant i partistyrelsen.

Senare idag har vi också val till vår länsförbundsstyrelse. Valberedningen har föreslagit omval på mig som länsordförande och jag hoppas så klart att jag får stämmans förtroende för ytterligare ett år. I så fall blir det tredje året i rad.

Kvällen avslutas med stämmomiddag på hotellet, och därefter bl.a. tävling i karaoke. Säger ryktet i alla fall..