Lyckade kommundagar i Göteborg

Kom i lördags tillbaka från moderaternas Kommunala Rikskonferens i Göteborg. Detta var utan tvekan den bästa konferensen hittills, och då har jag i alla fall varit med på dessa sedan 1996 (fast då hette de Föreningsordförandekonferensen, eller nåt i den stilen). Mycket lyckat på alla sätt! En stor eloge till arrangörerna i Gbg.

Höjdpunkten var förstås Fredrik Reinfeldts linjetal på lördagen. Glädjande besked att han vill fortsätta sänka skatten för dem som jobbar. Nu verkar det som att det tredje steget i jobbavdraget kommer redan 2009. Det skulle innebära 250-300 kr/månad i sänkt skatt för alla som arbetar. Noterade också att det kommer ytterligare satsningar på infrastruktur, sjukvård, äldreomsorg och skolan under kommande år. Nya moderaterna kombinerar tydliga satsningar på välfärd med skattesänkningar riktade framförallt till låg- och medelinkomsttagare.

I år var det första gången som jag var talare på konferensen. Och inte bara på ett utan två seminarier. M-kvinnornas seminarium om Jämställd stadsplanering väckte stort intresse och leddes på ett föredömligt sätt. Jag fick här tillfälle att redogöra över hur Umeå kommun har jobbat med frågorna under senare år. Någon timme senare deltog jag i en paneldiskussion med bl.a. kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och jag passade på att ‘kuppa’ lite och inledde med att tala varmt för Umeås kandidatur till Europas kulturhuvudstad 2014, även om mitt anförande inte hade nåt att göra med det egentligen. Att döma av publikens glada reaktioner så gick ‘kuppen’ hem 🙂

Idag är det möten från morgon till kväll. Inleder på morgonen med att träffa Alliansgruppledarna, sedan rullar det på precis hela dan, och avslutar kvällen med kretsårsmöte för moderaterna i Umeå.

På återhörande!

Lyckade kommundagar i Göteborg

Kom i lördags tillbaka från moderaternas Kommunala Rikskonferens i Göteborg. Detta var utan tvekan den bästa konferensen hittills, och då har jag i alla fall varit med på dessa sedan 1996 (fast då hette de Föreningsordförandekonferensen, eller nåt i den stilen). Mycket lyckat på alla sätt! En stor eloge till arrangörerna i Gbg.

Höjdpunkten var förstås Fredrik Reinfeldts linjetal på lördagen. Glädjande besked att han vill fortsätta sänka skatten för dem som jobbar. Nu verkar det som att det tredje steget i jobbavdraget kommer redan 2009. Det skulle innebära 250-300 kr/månad i sänkt skatt för alla som arbetar. Noterade också att det kommer ytterligare satsningar på infrastruktur, sjukvård, äldreomsorg och skolan under kommande år. Nya moderaterna kombinerar tydliga satsningar på välfärd med skattesänkningar riktade framförallt till låg- och medelinkomsttagare.

I år var det första gången som jag var talare på konferensen. Och inte bara på ett utan två seminarier. M-kvinnornas seminarium om Jämställd stadsplanering väckte stort intresse och leddes på ett föredömligt sätt. Jag fick här tillfälle att redogöra över hur Umeå kommun har jobbat med frågorna under senare år. Någon timme senare deltog jag i en paneldiskussion med bl.a. kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och jag passade på att ‘kuppa’ lite och inledde med att tala varmt för Umeås kandidatur till Europas kulturhuvudstad 2014, även om mitt anförande inte hade nåt att göra med det egentligen. Att döma av publikens glada reaktioner så gick ‘kuppen’ hem 🙂

Idag är det möten från morgon till kväll. Inleder på morgonen med att träffa Alliansgruppledarna, sedan rullar det på precis hela dan, och avslutar kvällen med kretsårsmöte för moderaterna i Umeå.

På återhörande!