Partibytare, Greenzone och överklagningar

Socialdemokraterna och miljöpartiet i Umeå har tydligen börjat byta politiker för fullt. Varje vecka är det nån ny som går antingen åt ena eller andra hållet. Nu är det visst Maria Fridstjerna som enligt uppgifter i media bytt från mp till (s). Förra veckan var det en sosse som blev miljöpartist. Det här är inte min sak, men…. Vän av ordning undrar hur de gör med sin politiska övertygelse – byter de ideologi och åsikter över en natt också?

Flera företag vill expandera i Umeå, men hindras p.g.a. handelspolitiken i kommunen. Idag kan vi läsa om två företag som vill expandera på Ersboda, närmare bestämt Greenzone. Från moderaterna tycker vi att detta borde vara självklart – det skulle vara ett utmärkt sätt att utvidga handelns möjligheter. Tyvärr stoppar socialdemokraterna denna möjlighet. När det gäller handeln har (s) blivit planeringsbyråkrater. Det skadar Umeås tillväxt.

Jaha. Så har det redan beslutade nya bostadsområdet Öbacka Strand blivit överklagat igen. Nu till regeringsrätten, bl.a. på.g.a. påstådda jävsförhållanden mellan dåvarande landshövding och Lennart Holmlund (s). Suck. Beslutet har fattats i god demokratisk ordning, och har sedan godkänts av regeringen. Nu blir byggnationerna förhalade ytterligare någon tid. Himla onödigt.