Buntar med handlingar och besök i Nordmaling

Idag kommer bloggen något senare än vanligt. Har ägnat förmiddagen åt att sträckläsa en salig blandning politiska handlingar. Läsning varvat med samtal på mobilen som har en tendens att ringa ofta. Som vanligt, men det är förvisso precis som det ska vara. För en gångs skull har man tid att också svara – annars ringer det vanligtvis när man sitter på sammanträden…

Nåja, har hunnit med det mesta som var tänkt.

Noterar att en opinionsundersökning om svenskarnas inställning till betyg i åk 1 fått stor uppmärksamhet. En majoritet är emot detta. Konstigt ställd fråga, kan jag tycka, eftersom Alliansregeringens förslag är att införa betyg från årskurs 6. Sossarna och vänstern vill väl knappast ha betyg ännu tidigare? Däremot är det en välkommen förändring att införa betyg tidigare i skolan – och det har då alla tidigare undersökningar visat att en majoritet har varit för. Bra så.

Senare idag åker jag till Nordmaling för att prata på den lokala moderatföreningens årsmöte. Det ska som vanligt bli mycket trevligt.