Nytt år, nya tag.

Så var det dags att skriva den första bloggen på det nya året.

Under nyårsaftonen var det förmodligen många som gav nyårslöften, det brukar vara så. Vi kan konstatera att Alliansen under det gångna året uppfyllt eller påbörjat uppfylla närmare 80 procent av de löften som vi gav i valrörelsen – nu fortsätter det arbetet under 2008.

Vad sker då i år? Tja exempelvis följande:
– Fr.o.m. 1 januari 2008 kommer steg 2 i jobbskatteavdraget. Det innebär ytterligare sänkt skatt för alla som jobbar och det kommer synas i plåboken vid löneutbetalningen i januari. En sjuksköterska som tjänar 24.000/månad får då behålla 1.100 kr mer i månaden (jobbavdrag 1+2).
– nystartsjobben kommer börja gälla även i offentlig sektor.
-nyfriskjobb införs för att underlätta för exempelvis långtidssjukskrivna att komma tillbaka in på arbetsmarknaden.
– fler poliser. Anslaget till polisen ökar.
– mer resurser till vårdgarantin.

Ja, det är några exempel på vad som kommer ske under 2008. Ska bli intressant att följa med i och delta i den politiska debatten under året. Inte minst att få höra socialdemokraternas argumentation när man vill höja skatten för alla dem som arbetar – samtidigt som man vill gör det mer lönsamt att inte arbeta.