Julklappsbestyr, Reinfeldt i media och bloggande på sparlåga

Min vana trogen så blir det inköp av juklappar i sista sekunden. Idag börjar jakten på allvar och det brukar alltid bli lika stressigt – men det brukar lösa sig bra i slutändan.

Statsminister Fredrik Reinfeldt har sista året fått mycket kritik på ledarsidorna för att han har varit ‘osynlig’. Alliansens dåliga opinionssiffror har också skyllts på detta. I den senaste mätningen från september till december visar det sig att Reinfeldt har synts exakt lika mycket som företrädaren Göran Persson syntes under samma period år 2003. Så nu får det räcka med ledarskribenternas snack om osynlighet. Det stämmer ju inte med verkligheten. Däremot konstateras i undersökningen att journalisternas rapportering om Reinfeldt i TV, radio och tidningar har varit dubbelt så negativ, som när dom skildrade Persson, vilket däremot väcker vissa frågor…

Bloggandet kommer för min del att gå in i en något lugnare fas nu kring jul- och nyårshelger. Kan inte garantera att det kommer en blogg varje dag, utan det kanske kommer något sporadiskt inlägg av och till.

Men håll gärna utkik!