Akelius, Ön, nya jobb, stök

Igår offentliggjordes att Akelius Fastigheter investerar en miljard kr i Umeå, genom köp av fastigheter av Baltic och Lumaf. Akelius är en av de största privata fatighetsägarna i Sverige och det är positivt att de nu vill storsatsa i vår kommun. Fler aktörer som vill investera här är alltid välkommet och behövs i en expanderande stad av Umeås kaliber.

Remisstiden för samrådshandlingen för Ön har nu gått ut. Enligt Västerbottensnytt är majoriteten av de inkomna svaren positiva till planerna. Hur som helst ska det bli intressant att läsa de synpunkter som kommit in.

Arbetsmarknaden i Västerbotten går som tåget. Man förväntade sig 2500 nya jobb år 2007 – det blev 4500 nya jobb. Rekord! Och för nästa år förväntar man sig 2500 nya jobb. Jobbtillväxten i vårt län är t.o.m. högre än i övriga delar av landet. Viktigt att notera är också att det går bra i hela länet, alltså även i inlandet.

Det är skamligt att det ska behövas anlitas väktare för att det ska vara ordning på kvälls- och nattbussarna till Sävar. Jobbigt inte minst för personalen som tvingas utstå mycket tjafs och ovett. Antar att det mest är ungdomar, men om jag förstod artikeln rätt så är det även vuxna som beter sig jäkligt. Skärpning.