Debatt om handeln idag

På kommunfullmäktige idag kommer min interpellation om handeln upp till debatt. Ska bli intressant att höra hur Holmlund försvarar att han praktiskt taget säger nej till flera hundra nya jobb i Umeå, bara p.g.a. politisk prestige. Nej, låt oss underlätta nya handelsetableringar istället för att motarbeta. Att fler människor får jobb är väl positivt? Det borde vi kunna vara överens om.

Kommunens delårsrapprt ska också behandlas. Återigen pekar prognoserna på att Umeå kommun gör ett kanonresultat – mycket talar dessutom för att resultatet blir bättre än vad som förutspås. Hur många hundra miljoner kronor ska kommunen gå plus per år, innan socialdemokraterna tycker det är dags att genomföra en skattesänkning? Vi ligger mycket högre i skattenivå än jämförbara kommuner. Vi tar in mer pengar från invånarna än nödvändigt. Det är inte acceptabelt.