Åmselemördaren mm

Åmselemördaren
I Finland har man än en gång avslagit en nådeansökan från Åmselemördaren Juha Valjakkala. Bra. Såna personer förtjänar att sitta inlåsta för evig tid. Bra att han inte dömdes till ‘livstids’ fängelse i Sverige – då skulle han förmodligen ha varit en fri man redan för 9-10 år sedan.

Kriminalisera tidelag
Något som är fullständigt ofattbart är hur det kan komma sig att våldtäkt av djur är tillåtet i Sverige. Att våldföra sig och ha sex med djur (tidelag) i Sverige är inget brott. Det avkriminaliserades 1944, enligt en tidningsartikel jag läste i helgen. Hur jäkla sjukt kan det bli? En man som blev upptäckt att försöka ha sex med ett stackars föl blev hämtad av polisen, men släpptes sen – för det är ju inget brott! Enligt uppgift var det bara sex stycken (!) riksdagsledamöter som röstade för ett förslag att göra tidelag brottsligt. Hur tänker i så fall övriga 343 riksdagsledamöter?

Skärpning. Kriminalisera det omedelbart. Och döm till långa straff för brottet.

Arbetslösheten fortsätter ner
De goda tiderna slår nu igenom på bred front även i inlandet. I Dorotea är arbetslösheten rekordlåg, enligt Västerbottensnytt. Bara 30 personer arbetslösa. Och även i kommuner som Vilhelmina har arbetslösheten på ett år sjunkit med 44%. I kommun efter kommun går utvecklingen nu åt rätt håll. Glädjande nyheter.