Umeå halkar efter ytterligare

Umeå är som bekant idag en av de kommuner som tar ut mest i skatt. Av Sveriges 290 kommuner är bara 30 kommuner som tar ut högre skatt, vilket gör att umeborna har mindre pengar att röra sig med än om man skulle bo i en annan kommun. Det rör sig om mycket pengar per år för en familj.

Nu ökar skillnaderna ytterligare.

I en undersökning som Rapport presenterade igår så kommer 51 kommuner att sänka skatten fr.o.m. 1 januari 2008. De goda ekonomiska tiderna innebär att man vill låta sina invånare behålla mer av sina intjänade pengar.

När ska Lennart Holmlund och socialdemokraterna inse att Sveriges högsta skatt inte är nåt att vara stolt över? Umeås ekonomi är god, vi gör stora överskott år efter år. Umeborna ska inte behöva ha den tyngsta skattebördan i landet, bara för att Holmlund inte orkar gå från ord till handling. Det är hög tid att sänka kommunalskatten!