Dags att göra något åt nedskräpningen

Är just nu i Stockholm på konferens om kommunägda bolag. Ska senare under dagen lyssna till såväl infrastrukturminister Åsa Torstensson som ordföranden i SKL, Anders Knape.

Har fått reaktioner på min motion om att göra Umeå till Sveriges renaste kommun. Mestadels positiva, ska väl tilläggas. Alla är överens om att vi måste ta krafttag för att snygga till stan. Sen kan det förstås diskuteras om det behöver vara en tävling eller ej. Ständig nedskräpning, glasskross och annat är sånt som vi måste få att upphöra. Det handlar om det personliga ansvaret! Umeås gator och torg ska inte behöva se ut som en soptipp, bara för att folk inte orkar gå de där 10-15m för att kasta sakerna där de hör hemma – i papperskorgen.

Jag skulle verkligen önska att vi kunde göra en rejäl kraftsamling för att komma tillrätta med nedskräpningen i vår kommun: allmänhet, föreningar, företag, kommun m.fl. Om alla drar sitt strå till stacken går det.