Höstdagjämning, Alliansen på torget m.m.

Det har varit en fin dag. Höstdagjämning den 23/9, noterar jag i kalendern. Svängen i skogen med Winston blev lite längre än vanligt, men vad gör man när det är soligt och härligt klar luft? Höstdagar som denna är oslagbar.

Igår blev det för ovanlighetens skull inget bloggande. Hade fullt upp med annat och släkten var också på besök.

På Renmarkstoget var Alliansen samlad på lördagen. Dels företrädare för Allians för Umeå, dels Allians för Västerbotten som är vår motsvarighet inom landstinget. Vi hade först lite otur med vädret när det regnade, men det upphörde efter ett tag.

Stämningen var i alla fall på topp och det är huvudsaken. Flygblad delades ut och vi bjöd förbipasserande på kaffe. Och synpunkter kom från umeborna om allt mellan himmel och jord: Byggande på Ön, Umeås höga kommunalskatt, situationen för pensionärerna, Staden mellan broarna, nedskräpningen på gator och torg, parkeringssituationen, badhuset…… Ja, det var några av de frågor jag hann med att diskutera.

Nu ska jag ägna lite tid åt att läsa handlingarna inför morgondagens kommunfullmäktige.

Ha en fortsatt trevlig söndag!