Ett år sedan valsegern

Den 17 september förra året vann Alliansen valet. Det uppmärksammas denna vecka på olika sätt. Idag skulle jag egentligen varit på Alliansens firande i Stockholm med partiledarna, men vi har sammanträde med länsstyrelsen och sedan träff med lokala företagare så det fick gå före. Valsegern kommer uppmärksammas även lokalt av Allians för Umeå under veckan – jag återkommer kring detta i en senare blogg.

Vi har haft det tufft i opinionsmätningarna, men det är bara att bita ihop. Och faktiskt peka på vad regeringen har uträttat.

Enligt tidningen Riksdag & Departement har Alliansregeringen redan genomfört eller påbörjat 8 av 10 vallöften. Aldrig har så många människor varit sysselsatta i vårt land och arbetslösheten sjunker nu kraftigt.

Det har blivit mer lönsamt att arbeta (tack vare jobbavdraget) och i januari kommer förhoppningsvis nästa steg. Fler än 10.000 långtidsarbetslösa har kommit in på arbetsmarknaden med hjälp av regeringens nystartsjobb. Rättsväsendet har fått mer resurser och därmed fler poliser. Ja, listan skulle kunna göras längre.

Nu är det bara att sätta fart med opinionsbildningen. Kurvorna pekar åt rätt håll i Alliansens Sverige.