Fönsterputs, skatter och opinionen

Idag har vi haft storstädning hemma. Full fart sedan morgonen med dammtorkning och annat. Alla fönster har äntligen putsats. Hämtar nu andan framför datorn.

Noterar att Mona Sahlin och socialdemokraterna verkar ha accepterat de skattesänkningar på arbete, som vår regering införde i januari. Återstår att se om de accepterar även steg 2 i jobbavdraget som förhoppningsvis kommer i januari 2008. Det klart – i längden skulle det bli svårt för (s) att argumentera för skattehöjningar för låg- och medelinkomsttagare. Även om de uppenbarligen fortfarande vill att det ska bli mer lönsamt att inte arbeta.

Opinionsmätningarna duggar tätt och det ser tungt ut för Alliansen just nu. Passar därför bra att vi imorgon ska gå på offensiven runt om i landet. Då är det nämligen ett år sen valsegern. Mycket har åstadkommits under det gångna året, men nu är det hög tid att även vinna debatten och opinionen.