OPS-möte, fredspipa och Sekab

Gårdagens OPS-möte mellan näringsdepartementet, kommunen. Volvo m.fl gick bra. Utan att gå in på några detaljer kan vi konstatera att det finns en stark vilja att komma i mål med frågan om Umeås vägpaket. Inte minst från näringsdepartementet vill man se ett snabbt tempo i arbetet och det bådar gott.

Idag svarade Lennart Holmlund (s) på Maud Olofssons(c) debattartikel i VK. Hmm. Kanske dags för fredspipa?

Debatten kring det kommunala engagemanget i bolaget Sekab fortsätter, efter avslöjandet om deras planer på att bygga två produktionsanläggningar för fyra miljarder i Afrika. Jag har i alla fall varit tydlig med min åsikt: det här är inget som vi bör satsa umebornas skattepengar på. Det känns som att den uppfattningen delas av många.

Idag är det sammanträde med Kommunförbundets styrelse. På dagordningen bl.a. lägesrappport om bildandet av Regionförbundet Västerbottens län. Ska promenera iväg till sammanträdet så fort jag stängt av datorn.

På återseende!