Att synas eller inte synas? Hyfsa kritiken..

Fredrik Reinfeldt har fått stark kritik, inte minst på borgerliga ledarsidor, för att han är ‘osynlig’.

I en undersökning som Ekot redovisar så har förvisso statsministern synts mindre än föregångaren Persson. Samtidigt är Reinfeldt faktiskt den politiker som överlägset syns mest i massmedia. Och den borgerliga regeringen vinner mediekriget sammantaget eftersom representanter från övriga Allianspartier fått ganska bra publicitet.

Och med tanke på att vi har en Alliansregering är det väl bra om alla fyra partier får synas? Det tycker jag i alla fall.

Jag kan tänka mig hur kritiken mot Reinfeldt varit från de borgerliga ledarskribenterna om han hade varit den enda lysande stjärnan på mediahimlen och sopade banan med övriga Alliansledare.

Då hade man kritiserat Reinfeldt och moderaterna för att vara alltför dominanta. Då hade kraven istället kommit på att kliva ett steg tillbaka för att släppa fram övriga partier. Ni kommer väl ihåg kritiken mot Göran Persson? Persson fick skit för att han var för dominant – nu får Reinfeldt skit för att han inte är lika dominant.

Så hur man än gör kommer man inte att kunna hålla vissa på gott humör. Kritiken kommer som ett brev på posten, oavsett hur verkligheten ser ut. För vissa är det viktigaste i livet att kritisera – sen spelar det uppenbarligen ingen roll om det inte håller rent intellektuellt.