Hotell, Lidl och avhopp

Hotell
I dagens VK visas ritningarna på det nya hotell som Hilding Holmquist står bakom. Har sett dem tidigare under sommaren och jag måste säga att jag tycker det ser lovande ut. De har lyssnat på synpunkterna som kom fram tidigare, så nu smälter det in bättre samtidigt som det blir ett lyft för området.

Lidl
Ser att det redan kommit kritiska yttranden till kommunen beträffande planerna på att Lidl ska komma till Ålidhem. Bl.a. Konsum Nord är emot. Vi som tror på konkurrens applåderar däremot utvecklingen. Ålidhems som handelsområde kommer att stärkas och det är positivt för hela området. Bra att det är politisk enighet i frågan.

Avhopp
I Sundbyberg verkar majoritetsförhållandet plötsligt ha svängt efter att två moderater meddelat att de ska byta parti till socialdemokraterna. Avhopparna väljer att behålla sina platser i fullmäktge trots att de blev invalda på moderat valsedel. Det här är ett j-a sätt. Självklart ska man säga ifrån sig alla uppdrag om man väljer att byta parti eller går ur det parti man blivit invald för. Och nej, det säger jag inte bara för att personerna bytt från (m) till (s). Jag har haft samma uppfattning tidigare när folk hoppat av sitt eget parti och gått över till (m). Då har man en moralisk skyldighet att säga ifrån sig sina uppdrag som man fått på det gamla partiets mandat.