Staden mellan broarna

Nu har det politiska arbetet dragit igång på allvar, efter sommarens lite lugnare tempo. Förra veckan var det full fart med Nolia och tre-dagars nordiskt vänortsmöte. Idag på morgonen har vi första Alliansträffen med gruppledare och viceordföranden, ikväll har vi första träffen med den moderata kommungruppen.

Något som vi i kommunen borde ta tag i omgående är projektet ‘Staden mellan broarna’. Jag tog upp det i förra veckan när vi hade första sammanträdet efter sommaren.

Det är hög tid att samla de olika aktörerna så att vi kommer nån vart. Var nyss inne och kollade igenom de olika arkitiektförslagen (Gullichsen & Vormala, Larsen, Torp, Plot, Snöhetta och Wingårdh) för kajområdet med omnejd. Det finns ju många bra idéer där som vi skulle kunna spinna vidare på. Mycket arbete är redan gjort. Det finns ju inget som säger att vi inte kan använda oss av delar från arkitektförslagen. Vill vi att nåt ska hända med kajen och ‘Staden mellan broarna’ så är det dags att skrida till verket nu. Låt oss spotta i nävarna och köra igång.