Sverige är fantastiskt…?!?

Ett medelålders par i Östergötland, boende i en fin villa, har i tio år levt på socialbidrag. Trots att de är fullt friska. Hur kan det komma sig, frågar vän av ordning? Jo, dom vill inte arbeta och vill inte ens söka (!) arbete. Dom påstår sig ha ‘en avvvikande personlighetsstruktur’ och säger att ‘det skapar en outhärdlig smärta och nedstämdhet’ att överhuvudtaget behöva jobba. Därför så anser dom att skattebetalarna ska finansiera deras leverne istället.

Jomen tjena! Det är väl bara i Sverige det här kan inträffa. I 10 år har de lyckats med den här valsen.

Dra in socialbidraget för paret omedelbart – pengarna gör bättre nytta hos dem som är i verkligt behov av stöd. Är man fullt frisk ska man söka jobb. Egentligen borde dom tvingas betala tillbaka pengarna. Fast det går förmodligen inte rent formellt.