Seger med 7-0

Igår tog kommunen ställning till Ansvarskommitténs utredning. Politiskt var vi egentligen överens om alla punkter i remissyttrandet, utom en. Det gällde frågan om huruvida det är viktigt att den (eventuella) nya regionindelningen i Sverige ska ha ett folkligt stöd och bred förankring hos befolkningen. Socialdemokraterna tyckte inte det var viktigt. Därför yrkade vi moderater, med stöd av centern och miljöpartiet på en ändring i skrivning.

Men (s) vägrade vika från sin ståndpunkt och det hela gick därför till omröstning. Och då blev det plötsligt väldigt intressant. En efter en röstar ledande socialdemokrater på det moderata yrkandet istället och spänningen steg kring bordet. När 6 av 7 röster var avgivna hade (s)-förslaget inget stöd alls och den enda som var kvar att rösta var Lennart Holmlund. Vad händer? Jo, även Holmlund röstar på moderaternas förslag.

7-0.

Snygga röstsiffror.

Vi bör nog begära votering oftare……..

Seger med 7-0

Igår tog kommunen ställning till Ansvarskommitténs utredning. Politiskt var vi egentligen överens om alla punkter i remissyttrandet, utom en. Det gällde frågan om huruvida det är viktigt att den (eventuella) nya regionindelningen i Sverige ska ha ett folkligt stöd och bred förankring hos befolkningen. Socialdemokraterna tyckte inte det var viktigt. Därför yrkade vi moderater, med stöd av centern och miljöpartiet på en ändring i skrivning.

Men (s) vägrade vika från sin ståndpunkt och det hela gick därför till omröstning. Och då blev det plötsligt väldigt intressant. En efter en röstar ledande socialdemokrater på det moderata yrkandet istället och spänningen steg kring bordet. När 6 av 7 röster var avgivna hade (s)-förslaget inget stöd alls och den enda som var kvar att rösta var Lennart Holmlund. Vad händer? Jo, även Holmlund röstar på moderaternas förslag.

7-0.

Snygga röstsiffror.

Vi bör nog begära votering oftare……..