Efterlängtat besked om Botniabanan

Idag gav regeringen klartecken för bygget av den sista sträckan av Botniabanan in till Umeå. Den överklagan som inkommit angående järnvägsplanen för sträckan mellan Stöcke och Umeå C, avslogs. Detta var enligt uppgift det sista hindret för att kunna sätta spaden i jorden. Det innebär att det nu är klart med sista pusselbiten, bygget av bron över Umeälven.

Det var ett efterlängtat besked! Förhoppningsvis kan tidtabellen i övrigt nu hållas så att banan står färdig till augusti 2010. De förseningar som Botniabaneprojektet drabbats av har kostat skattebetalarna mycket pengar i onödan, samtidigt som det verkligen inte har gagnat miljön. Ju snabbare vi kan få fler att åka tåg desto bättre för miljön. Likaså att vi kan få mer gods transporterat på räls istället för efter vägarna. Dessutom är Botnibanan mycket viktig för att förverkliga den regionförstoring som sker mellan bl.a. Umeåregionen och Övik.

Som sagt. Det var på tiden.