Veterinärbesök, VF-slakt, skatt och långa debatter

Veterinärbesök
Har just varit och lämnat av Winston hos veterinären för en liten operation. Vi har upptäckt en liten knöl, men förhoppningsvis är det inget allvarligt. Bort ska den hur som helst. Och är det något som hunden inte gillar – läs: avskyr – så är det veterinärbesök. Det spelar liksom ingen roll hur trevlig personalen är, så fort han ser byggnaden försöker han fly. Men de desperata flyktförsöken slutar aldrig som han vill. Inte ens hans favoritgodis kan få honom på bättre humör.

VF-slakt
Passerade i samma veva E4-bron både söderut och norrut. Noterade att någon hade dumpat ut 100-talet (eller ännu fler?) exemplar av VF över båda körbanorna. Tidningspapper yrde i luften och det var en riktig massaker på tidningarna. Såg faktiskt riktigt overkligt ut.

Sänkt skatt
Bra att Reinfeldt markerar att det blir ytterligare skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare. Vi ska hålla det vi har lovat. På samma sätt som vi nu prioriterar arbetslinjen och fler jobb, på samma sätt ska vi se till att det blir mer lönsamt att arbeta.

Långa fullmäktigedebatter…
….är det både här och där. Ser att Holmlund beklagar sig över ett utdraget budgetfullmäktige, och vi delar i stora drag synen på det. Det har jag svurit både en och två gånger över. Men det var inte så många år sen vi höll på i två dygn med budgeten i Umeå, så utvecklingen går åt rätt håll. Samtidigt är det värre på andra håll. Blev uppringd av en journalist från Skånska Dagbladet (tror jag att det var) som frågade just om hur länge vi brukade hålla på med budgetfullmäktige här. De höll på göra en jämförande undersökning. Journalisterna i Lund var nämligen ganska uppgivna efter att ha tvingats sitta i tre dagar (!!!!!) för att följa budgetdebatten. Och precis som här var det ändlösa upprepningar till liten nytta. Tre dagar………