Ny aktör till Umeå m.m.

Idag kan vi läsa att en stor finsk aktör, köpcentrumbolaget Citycon, köpt majoritetsägandet i Strömpilen och Ugglan av Balticgruppen. Man aviserar nu ökade satsningar på dessa handelsområden. Mer investeringar, utökade handelsytor. Det är välkommet. Vi behöver mer sånt! Fler engagerade investerare till Umeå bådar gott inför framtiden.

Lennart Holmlund efterlyser i sin blogg besked från mig om vilka privatpersoner som skänker pengar till moderaterna centralt. Att moderaterna har insamlingsverksamhet via bl.a. stödklubben Tornet har ju aldrig varit någon hemlighet. 17 000 privatpersoner skänker pengar till (m) i varierande omfattning om jag läst nyhetsartiklarna i media rätt. Till skillnad från socialdemokraterna så får ju vi inget ekonomiska stöd från de mäktiga fackförbunden, och donationer från näringslivet har vi inte tagit emot sedan 1976 om jag kommer ihåg året rätt. Men att Holmlund verkligen vill ha ut vilka enskilda personer som är medlemmar och sympatisörer till moderaterna är förvånande. Det påminner om gamla Sovjet-tiden. Vi har faktiskt valhemlighet i det här landet.