Ön, Göteborg och knark

Igår beslutade vi att fortsätta planeringen för byggande på Ön. En majoritet, däribland vi moderater, vill fortsätta med en inriktning på högre exploatering på den norra spetsen av Ön. Här har vi möjlighet att bygga ett mycket attraktivt, centralt och lättillgängligt bostadsområde – för många. Det blir ytterligare en strategisk pusselbit i att bygga vidare på Umeå som Norrlands tillväxtcentrum. Men det finns dom som tror att allt blir bra genom att man försöker säga nej till allt. Den hållningen är varken vettig eller konstruktiv.

I Göteborg vill socialdemokraterna sänka skatten med 25 öre. De har tillsammans med miljöpartiet (!) konstaterat att det finns utrymme i kommunens finanser och som en konsekvens förslår de nu skattesänkning för 2008. Hoppas att Lennart Holmlund och hans partikamrater i Umeå lyssnar noga på vännerna i Gbg. Vi kanske skulle ta den där studieresan till Göteborg nu, Lennart? Det verkar vara läge… Även i Umeå finns det som bekant utrymme inför 2008.

Slutligen. Vänsterpartiet vill legalisera knarkande. Trots att Sverige har fört en mycket framgångsrik kamp mot knarket vill man utan funderingar kasta in handduken och legalisera det hela. Nu ska det bli lagligt, vilket omöjliggör många av polisens insatser mot narkotika. Det hela följer ett mönster. Utöver det här så vill ju vänsterpartiet sedan tidigare dela ut fria sprutor till narkomaner…… Tala om att INTE bry sig.