Vänstern marginaliserad

Vänsterns Tamara Spiric har börjar blogga ser jag. Trevligt. Vissa saker har hon dock fått om bakfoten. I hennes begreppsvärld är det visst jag och Holmlund som styr allt numera. ‘Holmlund’ och ‘Ågren’ verkar blivit ett mantra för vissa…..

För i sanningens namn skulle man ju kunna byta ut ‘Holmlund’ mot ‘socialdemokraterna’ och ‘Ågren’ mot ‘Alliansen’ i det hon skrev i bloggen och då skulle det bli mer med sanningen överensstämmande.

Det är ju inte ‘ÅGREN’ och ‘HOLMLUND’ som har gjort upp om att säga nej till vänsterns motion, lika lite som det är vi två som har bestämt inriktningen för hur det nya resecentrat vid NUS ska byggas. Det är FEM PARTIER – moderaterna, folkpartiet, centern, kristdemokraterna och socialdemokraterna – som gått på gemensam linje i dessa två frågor. Men i Spirics värld så blir det ‘Holmlund och Ågren’.

Rätt ska faktiskt vara rätt.

Sen är det en annan sak att vänsterpartiet blivit mer marginaliserat i Umeå-politiken efter valet. Det är ju korrekt. Men det är inte förvånande och kan inte ha kommit som någon överraskning, knappast heller för Spiric. Redan dagen efter valet i september konstaterade jag att ett tydligt resultat av lokalvalet i Umeå var att vänstern nu skulle tappa i inflytande.

Och det bådar gott för Umeås framtida utveckling.