GRATTIS Björklöven!

Björklöven
Ikväll vann Björklöven i den tredje och avgörande matchen över Nyköping med 5-1. Ett STORT GRATTIS till hela laget. Därmed är laget klart för spel i kvalserien som drar igång redan på fredag med match borta mot Södertälje. Vi håller alla tummarna inför fortsättningen.

Norrlandsoperan
Och när jag ändå är inne på att gratulera ska jag även passa på att gratulera Norrlandsoperan till en mycket lyckad uppsättning av Wagners ‘Den flygande holländaren’. Var där i fredagskväll och kan bara konstatera att det var en riktig fullträff.

Umeå har inom loppet av några dagar tagit hem segrar såväl på ishockeyarenan som på operascenen.

Avslutningsvis något helt annat. Jag ska passa på att korrigera mig själv. I en tidigare blogg påstod jag att omkring 8-9 procent av eleverna i Umeå mobbas. Tyvärr är siffrorna betydligt värre. En enkätundersökning som genomförts bland Umeås gymnasie- och högstadieskolor (7263 elever har besvarat enkäten) presenterades igår. Det visar sig att mer än var femte elev har känt sig kränkt eller mobbad av en skolkamrat det senaste året. Alltså mer än 20% av eleverna utsatta. Här krävs det krafttag från vuxenvärlden för att vända utvecklingen!