Anders Ågren

Företag skapar arbetstillfällen och tillväxt!

Idag den 4 oktober är det den fria företagsamhetens dag! Fria och växande företag skapar jobb och välstånd samtidigt som de bidrar till utveckling och framsteg.

Att jobba med ett gott näringslivsklimat och främja tillväxt är viktigt för att bryta utanförskap och därmed säkra pengar till välfärden. Företag skapar arbetstillfällen och tillväxt, vilket i sin tur ger skatteintäkter till Umeå och övriga delar av landet.

Ett växande Umeå är i behov av växande och framgångsrika företag – små-, medelstora- och stora företag – som genom arbetstillfällen och skattepengar till det offentliga bidrar till en god välfärd. 4 av 5 nya jobb skapas i småföretag. Detta måste tydligt återspeglas i den lokala kommunpolitiken för ett bättre företagsklimat. 

I år hamnade Umeå kommun på plats 167 av 290 kommuner när det gäller det lokala företagsklimatet. Moderaternas ambition är att Umeå ska rankas bland de tio bästa kommunerna i landet när det gäller företagsklimat.