Anders Ågren

Bilbränderna i Umeå måste stoppas – tipsa polisen om du vet något!

Under årets första månader har Umeå drabbats av vad polisen misstänker är anlagda bilbränder vid åtminstone sju tillfällen. Totalt har ca 70 bilar satts i brand. Moderaterna varnade för två år sedan om utvecklingen i Umeå, men vi fick då stark kritik från flera partier. Vi anklagades för att svartmåla, och sprida ”skräck och oro”. Trots att man egentligen visste att vi hade rätt.

Under 2020 har hittills följande bilbränder inträffat:

7/2 Ersboda – fyra bilar
14/2 Mariehem – fyrtio bilar
14/4 Mariehem – en bil
19/4 Ersboda – fem bilar
19/4 Tunnelbacken – sju bilar
21/4 Holmsund – fyra bilar
11/5 Ersboda – tio bilar

Brottsligheten tar inte paus. Umeå får inte vänja sig vid anlagda bilbränder. Här har alla ett ansvar.

Tipsa polisen, om ni vet något som kan hjälpa dem i deras utredningsarbete.

Umeå behöver förövrigt också mer kameraövervakning. Det är positivt om Polisen sätter upp bevakningskameror, och Umeå kommun borde bidra med kameraövervakning på andra platser som ett komplement. Vi moderater är dessutom beredda att anlita väktare och kommunala ordningsvakter för att bidra till att återupprätta tryggheten i Umeå.

Blunda inte för brottsligheten.